top of page
 • Foto van schrijverTim Schapenk

Canva Pro voor Ondernemers - Is Het Je Geld Waard?

Als ondernemer wil je zowel online als offline professioneel zijn. Soms ben je praktisch ingesteld op dit gebied en zit je goed. Maar veel ondernemers hebben hier juist problemen mee. Ze huren liever iemand in om deze klus te klaren, maar dat is niet altijd mogelijk. Maar je hebt geluk, Canva is je redder in nood. Want met Canva kun je bijna alles ontwerpen wat je als ondernemer nodig hebt. En dit alles in een mooie, herkenbare, professionele huisstijl.Wat is Canva?

Misschien heb je wel eens van Canva gehoord. Het is een online alles-in-één tool voor grafisch ontwerp. Je kunt het gebruiken om vrijwel alles te ontwerpen wat jouw bedrijf nodig heeft. Want deze gebruiksvriendelijke tool kan veel meer dan je zou verwachten, zelfs in de gratis versie.

Het beste is dat er helemaal geen ontwerp ervaring vereist is. Deze tool is zo gebruiksvriendelijk dat je in een mum van tijd professioneel ogende ontwerpen kunt maken.

Hoe werkt Canva?

Registreer je met jouw Google/Facebook-account of je email adres en volg de opties voor

het maken van account. Dit is erg simpel.


Wanneer je je aanmeldt op je account en de ontwerpsjablonen verkent, zie je dat Canva een aantal templates aanbiedt om je merk- en ontwerp identiteit te vinden. Van het vinden van kleurenpaletten tot stijlgidsen, alles om je te helpen je merk en project zo goed mogelijk te presenteren, allemaal op één platform.

Zodra je jouw lay-out en sjabloon hebt gekozen, kunt u deze aanpassen. Met Canva is alles slepen en neerzetten en kan de tekst eenvoudig worden bewerkt zoals in vele andere grafische ontwerptools.

Canva heeft onlangs ook een ontwerp marktplaats gelanceerd waar grafische ontwerpers lay-outs kunnen bijdragen en royalty's kunnen verdienen bij het verkopen van hun ontwerpen.

Ontwerpen worden gecategoriseerd op basis van hoe Canva wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld een Instagram-post wilt ontwerpen, hoef je niet vanaf nul te beginnen. Selecteer eenvoudig een sjabloon uit de lijst met opties, voeg je tekst toe en u bent klaar om je ontwerp te maken
Wat kan Canva voor je doen?

Canva laat ook eindeloze ontwerp variaties toe met gemakkelijk te selecteren kleuren, (bewegende) afbeeldingen en elementen. Alles is mogelijk. Je kunt de kant-en-klare ontwerpen gebruiken en aanpassen aan je eigen huisstijl. Maar wat nog leuker en opvallender is, is dat je je eigen ontwerpen kunt maken en kunt werken aan je eigen stijl en beleving. 

Hier is een lijst aan ontwerpen waar Canva je mee kan helpen:

 • Posters

 • Presentaties

 • Certificaten

 • Banners

 • Magazines

 • Werkboeken

 • Handleidingen

 • Werkbladen

 • Boekcovers

 • E-books

 • Invulbare Pdf's

 • Formulieren

 • Checklists

 • To-do lijsten

 • Kalenders

 • Planners

 • Uitnodigingen

 • Samenvattingen

 • Reclame

 • Aanbiedingen

 • Cadeaubonnen / waardebonnen

 • Animationen (in GIF)

 • Video's

 • Blog Sjablonen

 • Citaat Sjablonen

 • Recensies

 • Infographics

Maar je kunt ook gebruik maken van vele andere dingen zoals moodboards, plakboeken, storyboards en meer. Ook voor je evenement hebben ze alles in huis, zoals inschrijfformulieren, agenda's, programma's, uitnodigingen en menukaarten.

Er is dus weinig wat Canva niet kan.

De Gratis Versie Van Canva

Canva vereist registratie, maar betaling is optioneel.


Een gratis Canva-account geeft je:

 • 250.000 uitgekozen foto's

 • 57.000 grafische elementen

 • 13.000 video's

 • 1 GB opslagruimte voor assets


In de gratis versie van Canva kun je gewoon de basis dingen doen zoals foto's en video's bewerken. Met de gratis beschikbare afbeeldingen en tools kun je uitnodigingen, flyers, e-books, social media-afbeeldingen en andere eenvoudige dingen maken om je kanaal aantrekkelijker te maken.


Voordelen Canva Pro

Persoonlijk vind ik de volgende kenmerken van Canva Pro erg goed.

Je kunt het formaat van het ontwerp gemakkelijk aanpassen. Dit is niet mogelijk met de gratis versie en ik zou persoonlijk echt niet zonder kunnen. Je kunt het formaat van het sjabloon wijzigen zonder dat je het helemaal opnieuw hoeft te maken. Je kunt ook de download kwaliteit wijzigen tijdens het downloaden van het thema. Dit is wederom een geweldige functie.

De Brand Kit. Dit is ontzettend handig, alle kleuren die ik gebruik voor ontwerpen en websites op één plek. Nooit meer zoeken of handmatig kleuren invoeren. Je kunt hier ook lettertypen opslaan. En de pro versie wordt geleverd met nog meer lettertypen, zodat je niet door duizenden lettertypen hoeft te zoeken, maar altijd vindt wat je nodig hebt. Alles opgeteld zal dit je veel tijd besparen.

Onbeperkte mappen. Toen ik de gratis versie van Canva gebruikte, moest ik door de ontwerpen scrollen om het ontwerp te vinden dat ik wilde bewerken. Nu kan ik zoveel mappen maken als ik wil. Het houdt alles netjes georganiseerd en het scheelt weer enkele minuten met zoeken. In de gratis versie zijn twee mappen beschikbaar.


Verwijder de achtergrond van de foto. Dit is een vrij nieuwe functie waarmee je iets uit je foto kunt halen en in een nieuwe achtergrond kunt plaatsen. Iets wat ik echt dagelijks gebruik. Je kunt bijvoorbeeld een logo of een andere foto zonder witte achtergrond plaatsen en binnen één klik is het compleet en netjes uitgeknipt.

Naast deze functies geeft Canva Pro je toegang tot duizenden sjablonen, stockfoto's en iconen. De gratis versie werkt, maar heeft wel beperkingen. De betaalde versie hoeft niet langer rekening te houden met deze beperkingen.Voor Wie Is Canva Pro?

Voor serieuze non-profitorganisaties, ondernemers en grote ontwerpteams is het Canva Pro-abonnement vaak gemakkelijk om aan de slag te gaan. Dit komt omdat:


 • Met onbeperkte downloads kunt je de kosten van je abonnement snel terugverdienen door meer afbeeldingen te gebruiken.

 • Met de functie 'Team' kunt je samenwerken met tools voor dezelfde prijs als een abonnement voor één gebruiker.

 • Image Editor is gemakkelijk onder de knie te krijgen en je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om het te gebruiken.

 • De Branding Kit is een geweldige manier om tijd te besparen door het gemakkelijk te maken om merkkleuren, bewoordingen, logo's en meer aan elk ontwerp toe te voegen.

 • Canva heeft sjablonen voor bijna elke toepassing. Het wordt niet veel sneller en eenvoudiger dan een sjabloon kiezen, deze met slechts een paar klikken bewerken en te downloaden.

 • Stockfoto's- en video's zijn van hoge kwaliteit en geïntegreerd in het platform.

 • Een verscheidenheid aan functies stroomlijnt het creatieve proces en helpt je bij het maken van afbeeldingen voor zowel posts op social media als bedrijfspresentaties.Canva Pro is nuttig voor iedereen, maar degenen die het gebruiken om hun bedrijf op de markt te brengen, zullen er het meest van profiteren.

Zoals ik al eerder zei, is dit een geweldige optie voor kleine bedrijven. Daarom schreef ik dit artikel over de prijzen en voordelen van Canva Pro. Maar dat betekent niet dat grote bedrijven er niet van kunnen profiteren! Bovendien biedt Canva een compleet assortiment op maat van de behoeften van grote bedrijven. Bezoek hun website voor meer informatie over Canva Enterprise.

Prijzen

Canva-gebruikers zijn vrij om te werken en dingen voor elkaar te krijgen, maar de betaalde accounts van Canva bieden een aantal opties die professioneler zijn en door velen als belangrijk worden beschouwd.

Als je het Canva for Work-plan kiest, kost het €11.99 per gebruiker per maand.


Samenwerking

Werk je in een team van ontwerpers? Dan kan Canva Enterprise uitkomst bieden. Dit geeft je toegang tot samenwerkingstools, uitgebreide ondersteuning en meer. Enterprise kost €13.99 per maand per teamlid. Klik op de link voor meer informatie.Hoe upgrade ik naar Canva Pro?

Wil je een eenmalig betaald thema, dan hoef je geen abonnement te nemen. Ik raad je dan aan om voor dit ontwerp los te kopen. Je kunt ook betalen voor individuele items (foto's, pictogrammen, enz.). Als je dit de hele tijd nodig hebt, is het goedkoper om over te stappen naar de betaalde versie, maar als je een of twee keer een betaald ontwerp wilt gebruiken, denk ik dat je bij de gratis Canva kunt blijven. Je kunt ook kiezen voor een proefperiode van 30 dagen en het opzeggen voor het officiële abonnement ingaat.


Veelgestelde vragen over Canva Pro-prijzen

Canva Pro annuleren

Canva annuleren is eenvoudig. Log in op je Canva Pro-account en selecteer Accountinstellingen. Het tabblad Facturering en teams verschijnt, selecteer Abonnementen. Klik erop om je abonnement op te zeggen.


Maandelijkse opzeggingen van Canva Pro

Net als de reguliere gratis proefperiode die Canva op hun website aanbiedt, die op elk moment tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen kan worden geannuleerd. Wil je de Pro-versie van Canva blijven gebruiken, dan kun je maandelijks opzeggen.


Is Canva gratis gelicentieerd

Canva is eigenlijk royaltyvrij. Alle foto's, sjablonen, lettertypen en andere grafische middelen die beschikbaar zijn om te downloaden op Canva zijn rechtenvrij. Met andere woorden, je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt.


Wat kan Canva?

Canva kan berichten, uitnodigingen, verhalen, omslagen, banners, video's en nog veel meer maken. Download kant-en-klare sjablonen om te gebruiken voor je social media kanalen, verklein automatisch, maak transparante achtergronden, maak animaties en meer.

Klanten Ondersteuning

Canva biedt een complete ondersteuningspagina met volledige artikelen, tabbladen en zoekfuncties aan om gebruikers te helpen zoeken naar oplossingen voor hun problemen. De klantenservice heeft ook een contactformulier dat toegang geeft tot belangrijke zaken zoals facturatie. Het vinden van een telefoonnummer of e-mailadres voor het ondersteuningsteam van Canva is echter veel moeilijker. Dit kan voor veel gebruikers erg frustrerend zijn. Persoonlijk heb ik overigens nog nooit ergens last van gehad en ik durf er geld op te zetten dat jij ook niet snel problemen zult ervaringen.

Conclusie

Canva is een van mijn favoriete online tools die ik gebruik. Maar iedereen heeft andere behoeften. Is de betaalde versie van Canva: de moeite waard? Ik vind het totaal niet duur voor wat je krijgt. Ik geef Canva letterlijk een 10/10 aangezien ik echt niet zonder kan. Ben jij dus een (startende) ondernemer? Dan is Canva zeker iets voor jou!

De makkelijkste manier om erachter te komen of Canva Pro iets voor jou is, is door het zelf uit te proberen. Probeer Canva Pro 30 dagen gratis uit. GEEN RISICO OM GELD TE VERLIEZEN: Als het je niet bevalt, zeg dan je abonnement op vóór het einde van de proefperiode van 30 dagen.4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page